Wędzona Ostra Papryka
Korzyści: wędzona papryka na gorąco dodaje głębokiego i bogatego smaku wszystkim potrawom. Może być używana zamiast słodkiej papryki, gdy chcesz dodać pikantny akcent do swojego dania, lub zamiast płatków pieprzu cayenne czy chili. Wędzona papryka na gorąco jest produkowana jak inne proszki paprykowe z papryki, które są wędzone, suszone i mielone na proszek. Ten proces nadaje kolor i smak. Kolor może się różnić od jasnego czerwono-pomarańczowego do ciemnoczerwonego, a smak może być różny, od gorzkiego ciepła po słodkie ciepło.
Zastosowanie: wędzona papryka na gorąco jest powszechnie używana w potrawach takich jak gulasz, duszona potrawa z czerwonego mięsa z warzywami, cebulą, ziemniakami i kwaśną śmietaną na wierzchu jako element wykończenia. Dobrym pomysłem jest podgrzanie przyprawy z odrobiną oliwy z oliwek przez mniej niż minutę na małym ogniu, aby uwolnić jej naturalny smak.
Opakowanie: 125g, 250g i luzem